maanantai 14. lokakuuta 2013

Syksyä, ihmiset!

Hups vaan, nyt on syksy!

Töitä, opiskelua, lasten harrastamista, ystäviä,  teatteria, pieniä reissuja, joulun odotusta. Sitä on meidän perheen syksy.

Iso harppaus eteenpäin Eeron itsenäisessä diabeteksen hoidossa tuli pari viikkoa sitten, ihan vahingossa. Eerolta lähti koulussa kanyyli irti. Avustaja soitti Kallelle, joka oli palaverissa, eikä päässyt auttamaan. Minä olin Turussa opiskelemassa, enkä päässyt auttamaan. Kalle oli sanonut, että ei hätää, tunnin päästä Eero on kotona, mitään katastrofaalista ei ehdi tapahtumaan (koulussa ei ole kynää, jolla vois inskaa laittaa).

No, avustaja ja opettaja olivat hetken mietittyään alkaneet Eeron kanssa vaihtamaan kanyylia. Opettajalle ja avustajalle on näytetty kanyylin vaihto, ja he ovat sitä myös harjoitelleet, mutta eivät ole koskaan joutuneet sitä vaihtamaan. Eero oli sitten itse laittanut kanyylin paikoilleen!

Tästä innostuneena Eero on nyt vaihtanut kanyylin joka kerta itse (paitsi viime yönä, kun minä vaihdoin...). Kerran on vetänyt jopa insuliinit itse. Iso askel siis itsenäisyyteen myös diabeteksen saralla. Eero itse oli todella ylpeä itsestään.


Eeron leipomaa


Samainen poika (9v, saanen huomauttaa) kutsui pari viikkoa sitten Salla-kummin perheineen illalliselle. Leipoi alkuruuaksi tomaatti-oliivi focacciaa, pääruuaksi oli kanaa (marinoitu itse) ja basmatiriisiä sekä naan-leipää (leivottu itse) ja salaattia (jonka teki pikkuveli).



jälkkäriä :P







Jälkkäriksi oli sokerikakkua vadelmatäytteellä ja mascarponekermaa.

Meidän perheen MasterChef. <3




2 kommenttia: