lauantai 26. tammikuuta 2013

Uusi pumppu

Torstai oli melkoinen tietopakettipäivä.
Vaikka pumppuilu on meille tuttua jo neljän vuoden ajalta, oli silti uudessa pumpussa omaksuttavaa paljon. Kaikki toiminnot tulevat hieman eri tavalla. Sensorijutut piti katsoa. Asetuksia muuttaa Eeron tarpeita vastaaviksi.

Torstaina istuin klo 9-13 ja kuuntelin sekä harjoittelin. Klo 11 uusi pumppu oli kiinni Eerossa, sensorointi täydessä vauhdissa. Asiaa riitti kuitenkin vielä pariksi tuntia sen jälkeenkin. Ja sitten kahdelta menin itse "opettamaan" uuden pumpun käyttöä koululle.

Olin ajatellut, että Eeron avustaja olisi paikalla, ja jos opettaja ehtii, niin sitten hän. Molemmat olivat, ja sitten vielä iltapäiväkerhosta yksi ohjaaja, joka on "varahoitajana" ilttiksessä, jos avustaja on pois. Olin todella iloinen tästä. Jälleen kerran en voi muuta kuin kiittää koulua siitä kiinnostuksesta ja avunannosta, mitä Eero on saanut.

Yhdessä ihmettelimme uuden pumpun toimintoja. Perjantaipäivä koulussa oli mennyt ihan loistavasti.

Suurin muutos meille on annosoppaan käyttöönotto uudessa Veo-pumpussa. Animaksessakin (vanha pumppumme) on vastaava, mutta emme oikein oppineet sitä käyttämään, eikä se tuntunut kätevältä, koska Eeron sokerit ovat käyttäytyneet niin epäjohdonmukaisesti.

No, nyt päätimme ottaa härkää sarvista ja koittaa.
Laskimme itse, että 10g hiilihydraattia nostaa Eeron sokereita 3 mmol/l.
Ja että vastaavasti 1 yksikkö insuliinia laskee sokereita 6 mmol/l. Tässä kohtaa lääkäri ihmetteli, että onpas paljon. Ja minä tietenkin aloin epäröimään, että olemmeko ihan hakoteillä.

No, nuo asetukset laitettiin. Ruualle laitettiin siis arvioksi 0,5yks/10hh. Paitsi aamupalalle 0,75yks/10hh. Ja koska pumppu on niin viisas, osaa se kertoa meille, paljonko laitetaan insuliinia.
Eli

Eero mittaa sokerit (jotka tallentuvat link-mittarista suoraan pumppuun)
Eero tallentaa pumppuun syödyt hiilarit (esim. tänään aamupalalla 35hh)

Pumppu ottaa huomioon sokeriarvon ja tallentamamme ruuan inska-arviot, ja ehdottaa insuliinimäärää (jos korkeammat sokerit, korjaa niitä alaspäin, eli ehdottaa enemmän insuliinia, jos matalat, vähennetään inskaa).

Ja mitä ihmettä?!

Torstain jälkeen (jolloin ehkä jännityksen takia huinittiin koko ajan kahdessakympissä) ei ole ollut päivällä yli kympin arvoja! Yöt menevät omia menojaan, mutta ei sielläkään ole kuin 15-16 arvoja entisten lähes 30 arvojen tilalla.

Toivotaan, että sama linja jatkuu. :)

Eero itse totesi pumpusta, että ihan hyvältä tuntuu, mutta paras olisi, jos saisi tämän pumpun Animaksen nopeudella. Uusi pumppu kun ei syötä inskaa yhtä nopeasti kuin vanha (mikä on ihan hyvä meidän aikuisten mielestä).  :)

Toivottavasti tämä ei ole ensihuumaa, vaan oikeasti homma pelittäisi näin hienosti tästä eteenpäin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti