sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Ottaa päähän just nyt

tämä tauti.

Perjantaina mentiin matalilla. KOKO ajan. Uimatreenit jätettiin väliin, kun 3,8 arvoilla otetut 35 hiilaria eivät nostaneet sokereita. Illalla sokerit tuntuivat normalisoituvan ja huokaisin helpotuksesta. Ei mahatautia. JES.

Lauantaina arvot suht ok. Lapset olivat mun äidillä hoidossa (ihana äiti!) ja me oltiin viettämässä parisuhdeiltaa ja -yötä Turussa hyvän ruuan ja seuran (vain me kaksi!) merkeissä. Mammalla oli tullut vähän herkuteltua, ja sokerit olivat sen mukaiset. Aamuksi olivat kuitenkin arvot laskeneet, aamupalalla vs. oli 8,8.

Kävimme keilaamassa ja syömässä. Ruokailua ennen sokerit 19.8. Ajattelin johtuvan keilauksen aiheuttamasta jännityksestä. Sitten kotiin ja pojat ja Kalle menivät vielä hiihtämään. Ennen hiihtoa sokerit 12,5. Ei laitettu inskaa, koska hiihto on todella kuluttavaa ja Eerolla hiihtäminen laskee sokereita Antskun sanoin iha hitoksee. :)

Hiihdon jälkeen sokerit H1!! Vaihdoin kanyylin ja inskat. Korjaavaa laitettiin 5.2 yksikköä, annosoppaan mukaan.

Tunnin päästä sokerit EDELLEEN H1! Siinä vaiheessa jo epäilin mittaria, toisella mittarilla mittaus näytti 29,6 joten korkealla mennään. Lisää inskaa ja odottelua.

Taas saa olla tyytyväinen, että ketoaineita Eerolle tulee todella harvoin. Saa olla pitkäänkin korkealla (vaikka sairastaessa), eikä ketoja tule välttämättä ollenkaan.

Nyt sitten perjantaisen matalan ja mahatautiepäilyn sijaan katsellaan mahdollista flunssaa... tai sitten tämä on vaan normaalia rajumpi reaktio eiliseen herkkupäivään (plus vielä ravintolassa syöminen).

Voi, kunpa meillä mentäisiin tasaista, kaunista käyrää. Voi, kunpa tunnepuoli ei vaikuttaisi niin hurjasti Eeron sokereihin. Voi, kunpa pienet elämän ilot (leffa ja herkut silloin tällöin) eivät aiheuttaisi tällaista vuoristorataa... Voi kunpa.

Mie romahan. ;)

7 kommenttia:

 1. Kiva kuulla pitkästä aikaa susta ja teidän kuulumisista.Ootteko saaneet pysymään arvot kohillaan yöllä vai pitääkö sillonkin mittailla?Mites päivisin,onko Eerolla vielä avustaja joka auttaa vai laskeeko hän itse sokerit yms?

  VastaaPoista
 2. Kukas kyselee?! (kiva että kyselet... ) Yöllä mennään välillä vähän korkeammilla, mutta pääsääntöisesti hyvillä arvoilla (kop kop). Avustaja on vielä tämän vuoden loppuun, ensi syksynä avustaja hyppää ekalle, johon tulee taas pumppulainen diabeetikko. Silloinkin on ruokatilanteissa apuna, jos tarvitsee. Eero laskee itse hiilarit välillä, vähän on laiska niitä laskemaan. Mut inskat laittaa itse ja mittaa tietty sokerit. :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin neidillä vaikuttaa tunteet ihan hurjasti sokereihin.. eilen illalla herkuteltiin, ennen iltapalaa sokrut 7, jee... ja parin tunnin päästä 17.. no niin just.. :P tsemppiä sinne ja ihanaa että ootte päässeet kahdestaan vähän rentoutumaan :)

  VastaaPoista
 4. Onko teidän pojalla ollut avustaja koko kouluajan?Ja vielä sama avustaja koko ajan?Aika ihanteellinen tilanne siinä tapauksessa.Kaikissa kouluissa ei ole itsestäänselvyys että diabeetikko saa avustajan,jopa opettaja hoitaa työnsä ohessa diabeteslapsen ja se ei ole mielestämme oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äh... vastasin jo kerran, mutta se hävisi vissiin bittiavaruuteen.
   Mutta juu, Eerolla on avustaja, ollut sama koko kouluajan. Viime keväänä meinasivat ottaa avustajan pois (siis ettei kolmannella enää olisi), mutta saatiin se sitten, kun kirjoitin ylös, missä kaikissa tarvitaan apua (+ lääkärintodistus). Olen itsekin opettaja, joten tiedän hyvin, miten tuskallista välillä on, kun ei avustajia saada, vaikka olisi kova tarve. Olemme onnekkaita. :)

   Poista
 5. Saitteko te itse silloin aikoinaan valita Eerolle avustajan?Vai antoiko koulu jonkun vaan.Meillä ehkä tuo tilanne edessä jossain vaiheessa ja pelottaa että jos saadaan joku joka ei tiedä diabeteksestä mitään eikä ota hommaa tosissaan!

  VastaaPoista
 6. Hei! Emme saaneet itse valita avustajaa. Koululla oli virassa oleva avustaja, joka oli ilmoittanut halukkuutensa opiskella asian. Olemme olleet todella tyytyväisiä. Toivotaan, että teitä onnistaa samalla tavalla. :)

  VastaaPoista