sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Veljestä

Olen pariin kertaan kirjoitellut myös Eeron pikkuveljestä, Niilosta.
Niilolla todettiin astma viime keväänä. Silloin toiveissa oli, että olisi ollut vain siitepölykauteen liittyvää astmaa. Nyt näyttää toiselta.

Kävimme n. kuukausi sitten kontrollissa. Niilon puhallusarvot olivat romahtaneet. Lääkettä olemme ottaneet siis keväästä lähtien tarvittaessa. Joululomalla annoimme lääkettä lähes päivittäin, koska tuntui olevan "henki piukassa". Sitten tajusimme... joulukuusi pahensi reaktiota. Joulukuusi mäelle ja ajattelimme homman olevan selvä.

Mutta nyt siis kontrollissa oli n. 40% huonommat puhallusarvot kuin elokuussa. Saman tien sitten aloitettiin päivittäinen astmalääkitys. Blaah. Lisäksi melko voimakkaan pölypunkkiallergian takia menee Niilon huoneen sisustus uusiksi. Avohyllyt pois, kaapit tilalle. Kaikki tavara ovien taakse. Matto vaihtoon. Uusi tyyny. Tyynyt ja peitot pestävä kerran kuussa. Lakanat silitettävä/mankeloitava (ja siis samalla tietty vaihdettava) kerran viikossa. Unikaverit pestään kerran viikossa. (Sisustaminen on kyllä ihan kivaa, joten se on tässä valopilkkuna... tänään käytiin Ikeasta ostamassa uudet kaapit)

Tiedän, että astma on "helppo" sairaus ja se ei todellakaan paljoa rajoita elämää, mutta silti. Olisin mielummin ollut ilman tätäkin taakkaa. Ei ilmeisesti nämä hartiat vielä paljoa taakkaa ole (jonkun mielestä) kannettavakseen saaneet, koska tämäkin meille annettiin. Tiedän, että asiat voisivat olla pahemminkin. Mutta voisivat ne olla paremminkin.


Joten nyt jatkamme elämää kahden pitkäaikaissairaan lapsen kanssa. Mietinnässä on myös blogin nimen vaihto, jos tulee Niilostakin nyt enemmän kirjoiteltua.

Kaikesta huolimatta, ROCK ON! ;)2 kommenttia:

  1. Mitä teidän perheelle nykyään kuuluu?Et ole vähään aikaan kirjoittanut blogiisi mitään.Olisi kiva kuulla kuulumisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun joku kaipailee! Koitan ehtiä kirjoittamaan. Nyt on ollut sairasteluja, muuten kaikki ok! :)

      Poista