keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Hyvää maailman diabetespäivän iltaa

Miten sinulla sujui tänään?

Minulla tuli itku aamulla, siskoni Riikan viisaista sanoista, jotka hän oli laittanut facebookiin statukseksi (josta minä tietenkin tekstin kopioin omaan käyttööni):

November 14th is World Diabetes Day. We wear pink for breast cancer, shout out for numerous different causes, and yet blindly believe countless misconceptions with regard to this extremely serious disease. Many children and adults suffer from a lifelong dependency on insulin shots. No, they did not have the possibility to prevent it. No, they cannot fix it with a proper diet. No, they cannot get better. Ever. Type 1 diabetes has nothing to do with life choices. Stop spreading false impressions. Wear blue for diabetes. I do, especially for my brave little nephew. ♥

 
Olin jo aikaisemmin itse laittanut sivuilleni hienon tietoiskun, joka on diabetes vertaistukiryhmän upeiden ihmisten aikaansaama:
 
  
Äsken tulin koneelle, ja minua ilahdutti, koska niin moni kavereistani oli joko "tykännyt" tuosta kuvasta tai jopa jakanut sen. 
 
Toivoisin, että muutaman vuoden päästä minun ei tarvitsisi enää selitellä:
 
"Ei, lapseni ei ole syönyt niin paljon sokeria, että sai diabeteksen"
"Ei, lapseni paino ei ole vaikuttanut sairauteen"
"Kyllä, ihan joka päivä ja ihan joka aterialla laitamme insuliinia"
"Totta, verensokeritkin pitää mitata ihan tosi monta kertaa päivässä"
"Kyllä, jopa yksi keksi, pulla tai karkkipatukka tarvitsee seurakseen insuliinia"

Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin.
Toivottavasti moni on tänään oppinut jotain. :)2 kommenttia:

  1. Hieno tietoisku ;) -MollaMaija

    VastaaPoista
  2. Tekstisi on totisinta totta ja toivottavasti kaikki ihmiset ymmärtäisivät että diabetes ei ole leikin asia.Teillä on aivan ihana,kiltti ja tunnollinen tokaluokkalainen Eero-poika.Tosi tärkeä minullekin.Terkuin se opettajan apulainen...

    VastaaPoista