perjantai 24. toukokuuta 2013

Lomailua diabeetikon kanssa

Vielä viikko töitä. Mulla se on käytännössä 4 päivää, koska oon ens viikolla kaks päivää pois töistä.

Sunnuntaina 2.6. meidän perheen auton nokka näyttää kohden Helsinkiä. Siskon kanssa vietetyn päivän jälkeen pienet unet hotellissa, puoli neljältä ylös ja lentokentälle. Lento lähtee aamuvarhaisella kohti Alicantea, Espanjaa.

Mahtavaa. :)

Ollaan lähdössä matkaan ystäväperheen kanssa. Tiedossa kaksi viikkoa rentoa olemista ilman tarkkoja suunnitelmia. Vesipuistoon olen luvannut pojat viedä. Ja Santa Polan Polaparkiin (huvipuisto vähän pienemmille). Kävin tietenkin lastenpolilta hakemassa tarvikkeita reissua varten. Olen varmistelija, joten tavaraa lähtee mukaan sen verran, että triplavahingonkin jälkeen vielä tavaraa on.

Käsimatkatavaroista löytyy kahden viikon reissua varten (varavarajuttujen jälkeen):

2 laatikkoa Mio kanyyleita
2 laatikkoa infuusiosettejä
7 laatikkoa vs-liuskoja
1 laatikko kynäneuloja
insuliinikynä
2 pussia ruiskuja
2 laatikkoa ketoliuskoja
ketomittari
varamittari vs mittaamiseen
varapatterit
insuliineja 3-4 pakettia frio kylmäpussissa (en ole vielä päättänyt, kolme tai neljä, inskat on vielä tietenkin jääkaapissa)
siripiriä 2 pakettia (ja 2 pakettia ruumaan menevässä laukussa)
todistukset ja reseptit

Lisäksi meillä on tänä vuonna kaksi hoidon tarvitsijaa, joten astmalääkesysteemit otetaan kanssa mukaan:

Flixotide
varaflixotide
Ventoline
varaventoline
babyhaler
allergialääkkeet
reseptit

Siihen se yksi käsimatkatavaralaukku sitten menikin.

Jotenkin nyt olen elänyt kovin vahvasti surukautta tämän diabeteksen kanssa. Tänäänkin listaa tehdessäni (ja tavaroita laukkuun laittaessani) olin kovin surullinen. Iloinen matkasta, totta kai. Mutta että kahden lapsen hyvinvoinnin takia joudumme ottamaan yhden LAUKUN erinäisiä lääketarpeita mukaan. Äidille ja isälle riittää särky- närästys- ja mahdollisesti tarvittava ripulilääke. Jossain kohtaa on mennyt pieleen. Ei sen näin pitänyt mennä.

Ja silti, katson lapsiani, jotka ovat TERVEITÄ, täynnä energiaa ja matkakuumetta. Kunhan huolehdimme heidän perustarpeistaan ja lääkityksestä.

Asiat voisivat olla huonomminkin. Loma odottaa. :) Meidän perheessä joka kesä iloitaan siitä, että vanhemmilla on sama ammatti.

Käsimatkatavaralaukku tuli täyteen.1 kommentti: