sunnuntai 5. elokuuta 2012

Korkeat sokerit (ja kipeä poski) valvottaa

Viikko lomaa jäljellä. Hui kauhistus, miten nopeasti aika menee. Loma vasta alkoi, ja nyt jo se loppuu. Meillä (opettaja-vanhempina) on ihana tilanne, koska voimme lomailla koko kesän lasten kanssa, ei tarvitse miettiä, missä lapset ovat kun me olemme töissä. Eeron diabeteksen hoidon kannaltakin tämä on paljon helpompaa. Olisi todella raskasta kuormittaa isovanhempia koko kesän, joten kivaa kun ollaan saatu olla lomalla.

Taas kerran valvon ja odottelen, josko sokerit olisivat lähteneet laskuun... Vaihdoin kanyylin ja insuliinit. Hetki sitten oli vielä 26 sokerit. Tähän päälle oma särky kahden poistetun viisaudenhampaan jäljiltä ja avot, alkaa ottaa päähän. ;)

Mutta tämän hetken ärsytyksestä ja kivusta huolimatta suurin osa lomasta on ollut huippukivaa. Viime viikolla oltiin Helsingissä. Siellä oli hauskaa. Sääennustuksista poiketen saimme nauttia aurinkoisista päivistä. Olimme katsomassa siskoni Marjan uutta, kaunista asuntoa. Tutustuttiin Kansallismuseoon (Vintti on ehdottomasti käymisen arvoinen!), Korkeasaareen, Senaatintoriin (ja Tuomiokirkkoon) ja Luonnontieteelliseen museoon. Käytiin hyvässä ravintolassa syömässä (Trattoria Rivoletto). Leikittiin leikkipuistossa. Oltiin hotellissa yö. Kuljettiin ratikalla ja junalla (Turusta Helsinkiin ja takaisin). Helsingissä oli lapsista mahtavaa. Eero kysyi hotellilla multa: "Arvaa mikä on kivointa hotellissa?" Kysyin, että mikä. "No aamupala, kun saa juoda mehua ja ottaa just sitä mitä haluaa, ettekä te sano ettei saa".

Hiukan otti sydämestä, kunnes ajattelin, että tuo sama ajatus on varmaan jokaisella lapsella. Hotellin aamupalalla SAA herkutella, toisin kuin kotona. Tuskin kukaan äiti lapsilleen lettuja joka aamupalalle paistaa... :) Monesti itse miettii näitä diabetesasioita ehkä liikaakin. Tuokin Eeron kommentti oli varmaan ihan normaalia, eikä hän sitä ajatellut siltä kantilta, että kiellämme, koska hänellä on diabtetes. Itse ajattelin sen heti niin.

Nautimme herkullisen hotelliaamiaisen. Eeron aamupalaan kuului muroja, karjalanpiirakkaa, kolme lasia täysmehua, lettuja ja kaksi pikkupullaa. Hiilarit laskettiin ja inskat laitettiin. Saa sitä välillä nauttia sydämensä kyllyydestä. :)
Koko perhe Senaatintorin rappusilla.

Isä ja pojat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti